Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Min søster


Efter arbetsdagen igår så lagade jag middag till familjen och följde upp timmar av stillasittande med ett pass på gymmet. Trött i kropp och själ landade jag sedan på soffan mitt i nyheterna. Blundade lite men började sedan att kika på 'Antikrundan' mest för att det är sommar i det programmet och miljöerna oftast är mysiga. Blundade lite till, sov nog en liten stund.

Vaknade sedan när en dokumentär om två tvillingsystrar som båda adopterats bort - men en till USA och en till Norge. Det var en fantastisk historia, både sorglig och full av glädje - otroligt vacker. Missa den inte - den finns ett tag till på SVT Play. En repris går också på SVT1 Söndag 9 feb 2014 kl 14.00. Ikväll ska de båda flickorna, som nu är elva år, gästa 'Skavlan' och det programmet ska jag se.

intressant?

Kommentarer

Populära inlägg