Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Skojs skull

Att bli vuxen innebär inte att du ska sluta att leka. En del tror det. Ja, ganska många, faktiskt. Att bli vuxen leder till att människor blir så in i helsingland tråkiga, allvarliga, träiga, stroppiga och en hel räcka trista egenskaper till. Att leka är inte barnsligt utan bara oerhört - kul!

Ansvar följer med att bli vuxen, javisst. Men ansvar betyder inte att leken längre är tabu. Att leka som vuxen är inte heller nödvändigtvis klätterställningar eller kull - även om det är helt i sin ordning det med. En lekplats är ingen specifik plats heller, för den delen. Lekplatser är var som helst. Potential tack vare barnslig kompetens kan hittas på den mest osannolika plats och stavas fantasi. Lek är tecken på intelligens.

Att göra saker och ting av en enda anledning - att de är kul - är fullt tillräckligt. Ingen bakomliggande andemening eller orsak behövs, heller inga mål eller planer. Att göra något för skojs skull är den perfekta, ytterst angelägna sysselsättning som existerar. Inte för vinnings skull, inte för nyttans skull och inte för andras skull - bara för skojs skull. Din egen skull.

För mig är leken viktig för den är en del av min lycka. För mig är religion inte något för en guds skull utan för skojs skull. För din hälsas skull - glöm inte bort att leka lite. Ta ut svängarna och släpp loss.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Din nya inlägg dyker inte upp i min feed. Vet inte om det är "mitt" eller "ditt" fel. Men kan vara värt att kolla upp?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bör funka rakt av med http://www.perpenning.se. Har provat i Feedly.

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg