Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Intervjuoffer

Halleluja - jag är inte ämnad för varken att söka jobb eller att gå på intervju. Jag känner att det är jag som sitter med den största bevisbördan och arbetsgivaren med den lilla. Ändå är det en viktig symbios som måste uppstå för att båda sidor ska bli vinnare.

Har suttit ett tag och tragglat lite intervjufrågor, de där frågorna som oftast dyker upp. Men om jag ska svara ärligt på dem så lär det inte gå bra. Jag är en usel lögnare - så vad göra?

Är du stresstålig? Nej, och tur är väl det! Stress har hjälpt oss att nå långt i evolutionen. Stress handlar om överlevnad. Jag förstår inte frågan?

Kan du hantera många saker samtidigt? Nej, absolut inte! Människan kan hantera ungefär tjugo bitar information medvetet per sekund - det är då inte mycket, det. Dammsuga och prata i telefon samtidigt funkar men inte flera kvalificerade uppgifter på en gång. Då klarar jag bara av hälften så mycket och hälften så bra.

Är du energisk? Nja, jag fungerar som människor gör mest - finns det stimuli så är det spännande. Är det rutin blir det snart ointressant och trist. Klarar jag mig bra?

Svara enligt malla 1A? Jag vet inte - det är ju inte mina egna svar då. Då är det inte jag. Så jag får väl vara ett intervjuoffer och löpa gatloppet färdigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
intressant?

Kommentarer

  1. Ärlighet ska ju vara längst, men kanske en liten vit halvlögn kan vara förlåten med tanke på att resultatet kan helga medlen. Fast tänj inte på sanningen för mycket, det visar sig för eller senare. Stort lycka till på intervjun, håller en tumme för dig :)

    SvaraRadera
  2. Givet ironin i ditt inlägg kommer du givetvis svara "rätt" men som sittande på andra sidan bordet för det mesta så är trovärdigheten viktig och allt för tillrättalagda svar kan vara tråkigt, Dra till med något oväntat emellanåt så att du sticker ut lite grann kanske . Lycka till.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg