Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Nålsögat

Att söka jobb via ett rekryteringsföretag har sina sidor. Mellan dig och det jobb du söker finns detta företag med sina rekryteringskonsulter som av hävd ska gallra ut godbitarna åt arbetsgivaren och därmed rada upp de bästa, mest kompetenta kandidaterna. Det låter ju bra det här men jag undrar allt om resultaten blir så bra som de låter.

För du och arbetsgivaren är de som ska ingå äktenskap, rekryteringsföretaget är blott en förmedlare. Att fullt ut lyckas med att välja ut de rätta ur alla sökande kräver långt mer än bara personkunskaper utan också en djupare förståelse för vad både arbetsgivare och sökande vill få ut av kontraktet. En lagom lat konsult missar kanske den mest lämpade då uppdraget går ut på att presentera kandidater - har dessa hittats redan överst i högen kanske man är nöjd? Jag har inga bevis eller ens indicier på att så kan vara fallet men det är mänskligt att fela. Och att ta den enklare vägen.

Snart är det dags för detta nålsöga för mig. Jag behöver ta mig vidare till rond två som är den första sammankomsten med arbetsgivaren. Rond ett är det granskande rekryteringskonsulten. Jag har letat efter alla möjliga och omöjliga intervjufrågor som jag tror kan dyka upp och formulerat svar på dem i ett dokument. Tjugoåtta frågor med förberedda svar. Det känns lite underligt och nästan som en inövad roll i en pjäs. Vad gör jag om det dyker upp en oförberedd fråga? Ingen sufflör finnes så då får det bli improvisation med väl avvägda ord.

Lite skoj - jag hittade några mindre bra texter för att söka nytt jobb.
  • Jag kan göra sprängämnen av klorin, tippex och färgen i kopieringsmaskinen. 
  • Om du ringer till de människor jag uppgett som referenser, var vänlig ring min övervakare sist. 
  • Mitt polisregister är bara en bunt med lögner. 
  • Jag hör inte rösterna längre. Hör inte. Hör inte. Hör inte. HÅLL KÄFTEN!!!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg