Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Rörelse

Det blev ingen fortsättning i det jobb jag sökt. Jag blev både förvånad och en aning besviken initialt efter beskedet. Men en stunds mognad och eftertanke beslöt jag mig för att orsaken varit att jag är överkvalificerad. Det vill jag tro. Att lägga mig ned och sörja och förbanna min otur är aldrig ett alternativ. Jag tror på omständigheternas fördelar - en dörr stängs medan andra öppnas.

Det är som om en sten satts i rullning. En första jobbintervju och sedan en andra har givit mig blodad tand, inspiration och intresse för att söka fler jobb. Jag har skapat en profil på LinkedIn och förberett några texter som jag ska skicka till ett par intressanta företag.

När sakernas natur är att de upprepas allt för likartat blir dagarna väldigt snarlika. Detta har jag insett är fallet när jag arbetat för länge på samma arbetsplats. Jisses, det börjar bli många år nu! Och det är lätt att bli feg och titta för mycket på vad jag har och inte på vad jag kan nå. En fågel ska lita mer på sina vingar än på den gren som den sitter på.

Jag hörde att bilfirman Mercedes-Benz använder Karin Boyes dikt 'I rörelse' i sin reklam vilket upprört Svenska Akademin. För egen del har jag inga stora åsikter i frågan mer än att jag är gruvligt trött på reklam men aldrig tröttnar på de vackra orden. 'I rörelse' är en fantastisk räcka sådana.

För att stå still är tröttande, betydligt mer tröttande än att vara i rörelse. Jag tror att vi alla behöver vara på väg någonstans för att leva fullt ut. Nya utmaningar stundar!

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. 
Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. 
Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. 
På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång. 
Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Karin Boye

Allt är i ständig rörelse. Allt annat är outhärdligt.

Johan Jönson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Älskar orden "En fågel ska lita mer på sina vingar än på den gren som den sitter på". ska bära med mig dem då jag jobbmässigt är en fegis som har svårt för att kliva ur min trygghetszon.

  I övrigt vill jag bara påpeka att poetiska texter och bilreklam verkar vara det "nya svarta". Först en version av nationalsången i Volvoreklamen och nu använder Mercedes sig av en dikt. Vilket märke kommer härnäst att bjuda på poesi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lycka till i jobbsfären! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg