Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Utdelningssäsongen

Strax inleds utdelningssäsongen för mina nordiska innehav i aktieportföljen. Och det är i stort sett bara sådana aktier som jag äger undantaget en liten post med Apple. Om jag nu räknat rätt så delar Swedbank ut på torsdag följt av Castellum på fredag med 10 kronor och 10 öre respektive 4 kronor och 25 öre - de inledande tillskotten i likviditetskistan. Exakt vilken dag slantarna finns på kontot är dock höljt i dunkel då det sällan har stämt tidigare. Idag handlades dock Swedbank exklusivt utdelning och föll rejält på en i övrigt sur börsdag.

Av dessa båda aktier är jag mest förtjust i Castellum ur ett ägarperspektiv. Castellum är ett fastighetsbolag inriktat helt på kommersiella fastigheter och jag nickar gillande mot företagets miljömål kring minskad energiförbrukning, miljöinventering och miljöklassning - det handlar om att spara pengar, jovisst, men för framtiden är det också absolut en ansvarsfråga. Hade Castellum även ägt bostäder hade jag efterlyst socialt ansvar på liknande sätt som exempelvis Ikano Fastigheter arbetar.

Swedbank är numera en bank som tjänar bra med pengar vilket är trevligt för oss aktieägare. Att företaget figurerar i så många negativa nyheter är inte lika roligt. Swedbanks försök till mäklarmonopol känns klumpigt och onödigt, Roburs brist på förvaltning i sina största aktiefonder som nu lett till en stämning är förbluffande illa hanterat av Swedbank och nu kommer också tondöva arvodeshöjningar utan rim och reson. Nej, jag är då inte helt glad i hur Swedbank agerar alla gånger. Jag är inte heller kund i banken utan i Handelsbanken - Sveriges bästa bank alla kategorier. Inte alls omöjligt att jag avyttrar Swedbank framöver till favör för min 'egen' bank.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Skrev ett kort inlägg inspirerat av ditt inlägg ovan, jag har en slags investerings etik som jag försöker följa....intresserad av hur andra tänker.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg