Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Periodvila

I små rännilar flyter nu allt efter små utdelningar in i den Penningska portföljen. Avyttrade Realty Income, Apple, Handelsbanken, Swedbank och Castellum har nu tillfört en slant i sina enorma kassakistor till vår lilla spargris. Nu är det torka tills i Maj då Industrivärden och Sampo ligger i kö.

Jag funderar lite på fortsättningen. Den 2 April hade vi den senaste toppen (445,61) av alla toppar på OMXSPI och den stora frågan är när den sista av dessa nås? Det mänskliga ögats förmåga att läsa in mönster i allt gör mig lite nervös. Psykologins makt är stor och respekterade Bessers diskussion kring börstoppar är för mig synnerligen intressant. Att inte investera nytt kapital när börsen ligger högt är en av de deviser jag nickar mest gillande kring.


Aktieportföljen har växt i värde med drygt 3% sedan årsskiftet - samtidigt sparar jag investeringskapital i räntepapper som nu utgör ungefär 6% av portföljens värde. En av mina två banker hänger dessutom löst nu efter utdelningsdagen, en uppåtdipp i veckan som kommer kan betyda försäljning.

Andra resonerar så klart annorlunda - för egen del har jag haft min beskärda del av onödiga förluster och ser en lugn, tråkig och passiv tid framför mig som investerare. Hur resonerar du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Normalt tycker jag alltid att det finns lågot som är köpvärt i min portfölj och investerar det kapital som 'rinner' in varje månad. Har dock blivit lite avvaktande på senare tid då portföljen har gått upp 6% på bara en månad trots att inga nyheter om bolagen eller ekonomin i stort egetligen har kommit ut. Inget nytt alltså men ändå är aktierna 6% dyrare på en månad....är detta verkligen logiskt beteende från investerarna eller är det tecken på överhettning??

  SvaraRadera
 2. Frivid42:
  Bilden jag nyss la upp på vår blogg tycker jag passar bra till ditt resonemang! :)

  SvaraRadera
 3. Jag har bestämt mig för att fortsätta köpa så länge jag ser något av bolagen jag bevakar som köpvärt. Men även jag har funderat på att allokera om mitt sparande. Dock så känns det svårt att jobba med timing jämfört med pricing och hur ska jag få en avkastning, som är god nog, på kapital som bara ligger och väntar på ett lägre index. :)

  Blev förresten nyfiken. Vad är det för räntepapper du köper?

  Mvh DF

  SvaraRadera
 4. Cicero och Catella Avkastningsfonder. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! Spiltan Räntefond Sverige är annars intressant med sin låga avgift och jag har sneglat lite på den. Vore intressant att få höra hur du tänker. Att dina fonder forhoppningsvis ger bättre avkastning känns som en enkel gissning?

   Mvh DF

   Radera
  2. Det är relativt hugget som stucket vilken eller vilka av dessa 3 man väljer - det är ett parkeringsförfarande med en förhoppningsvis bättre avkastning än ett högräntekonto. :)

   Radera
  3. Ok tack då hänger jag med!

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg