Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Silverkant

Varje mörkt moln har en silverkant - every cloud has a silver lining. Jag gillar de orden. Både First Aid Kit och Hurt har varsin låt med namn 'Silver lining' - de är lika bra men på olika sätt. Till vardags talar vi mer om att sätta guldkant på tillvaron - för mig duger en silverkant minst lika bra.

En sådan silverkant är kopplad till årets deklaration. Av tradition och av rädsla för att slantarna ska gå till den så kallade 'allmänna konkursen' har herr och fru Penning aldrig skattejämkat. Idag har fru Penning gjort sin deklaration och jag hoppas får min färdig ikväll. I skatteåterbäringen bor våra semesterpengar. I år tycks det bli bortåt 45 lakan i retur lagom till midsommar. En och annan krona kunde kanske tjänats i ränta genom att jämka men vi är nöjda med upplägget som det ser ut idag. Skatteåterbäring är silverkant - för i år och för framtida äventyr.

Det är förresten vår nu - på riktigt. Koltrasten sitter i vår TV-antenn och sjunger vackra serenader. Jag hoppas att katten inte äter upp honom i brådrasket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Har också av tradition låtit bli att jämka och det har vanligen blivit mellan 5-15 tusen tillbaka beroende på vilka andra inkomster och avdrag som förekommit under året...I början av 2013 betalade vi av det sista på vårt bolån och i år blev det bara 175 kronor tillbaks.....tur att vi inte har hängt upp semesterbudgeten på detta...då skulle det inte ens ha blivit bronskant:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utan bolån spelar det mindre roll? :)

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg