Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Utan press ingen penning


Ikväll gjorde jag det som jag gått och tvekat över en längre tid - och jag kastade mig rakt ut i det okända utan att ta hänsyn till konsekvenserna på kort sikt. Jag 'uppgraderade' helt enkel Per Penning till en ny, fräsch och modern design och resultatet är en ny, fräsch och modern design med en haltande funktionalitet. Jag beklagar att det är så men om jag inte tagit steget idag hade det kanske aldrig blivit av.

Den gamla designen av sidan hade en hel del olika problem som inte minst ni läsare gjort mig uppmärksam på. Jag är dessutom en man av inspiration som tycker det är trist med standardutseenden och defaultprofiler. Nätet är fullt av duktiga människor som kan Googles Blogger utan och innan så istället för att göra allt jobb själv köpte jag en tidningsliknande design från Theme Forest.

Jag hoppas att jag de närmsta dagarna ska få i ordning på den funktionalitet som temat erbjuder - den bästa läsningen, de mest relaterade artiklarna och även slumpmässigt material från denna bloggs start. Det finns en hel del texter som jag är nöjd med men som numera återfinns långt ned i ett dammigt arkiv och därmed är svåra att hitta. Nytt är nödvändigtvis inte mest intressant.

Samtidigt så ber jag er att ha lite överseende med länkar som inte fungerar, texter på engelska, frånvaro av länkar till bloggare och till och med ett och annat fel. Det fina med att köpa en licens på en bloggmall är att det ingår fri support och det är mycket värt för en författare utan programmeringsambitioner.

Naturligtvis har du synpunkter på det här, underligt vore annars. Jag är öppen för idéer, men vad som dock inte kommer att ske är att den gamla sidan kommer åter. Vi tittar framåt och inte så mycket i backspegeln. Nytt utseende men med samma gamla inrökta redaktör blir det framgent.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Snyggt, fräscht och dags för en uppdatering! :-)

  SvaraRadera
 2. Kul med ny layout! Viktigt att prova nya saker, detaljerna tar man på vägen. Tack för en bra blogg!!

  SvaraRadera
 3. Kör bara :) Ser stiligt ut!

  SvaraRadera
 4. Jag måste faktiskt tvärtom alla andra säga att jag tyckte din gamla var snyggare, enklare helt enkelt. Tror dock om du ändrar lite färger och bakgrundsbilden så kan det definitivt bli bra.

  Mvh

  SvaraRadera
 5. Tack ska ni ha - jag putsar vidare på sidan. :)

  SvaraRadera
 6. Jaa, vad ska man säga om det här steget ut i det okända... för modern för mig... den gamla kändes "stiligare". Huvudsaken är att DU trivs med den, och dina läsare försvinner ju inte för att du skaffat ett annat utseende. Dina tankar och funderingar gillar vi att läsa, vilket som. Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Ja, kanske för mig med! Men du kan ju alltid läsa via Facebook eller Twitter. Eller via en RSS-läsare. :)

   Radera
 7. Fint och fräscht men måste tyvärr tillstå att jag avskyr när det rullar och blinkar på sidor så jag kommer nog att fortsätta att läsa bloggen i en feedreader. Jag kan inte koncentrera mig på texten när det rör sig en massa på andra delar av sidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ann-Christin - jag jobbar på att få ned rörliga delar och blinkande ting. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg