Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

2014 April Summering

Jag är så tacksam för alla mina trevliga och duktiga bloggrannar som roar mig varje månad med att spara hela förmögenheter och dessutom emellanåt lyckas med att snåla ytterligare och leva asketliv. Sådan är inte jag - en snålmånad fixar jag inte och mitt sparande är tunt och mediokert. Men aldrig att jag skulle våga klaga ett uns då att kallas Pelle Gnällkofta skulle kännas svårt. Boken skall dock stängas för april och det är hög tid.

I mitt excelark blev utfallet sådant att tillgångssidan repade sig rejält med 19 203 kronor och sedan årsskiftet på plus med 25 702 kronor. Inget för rekordböckerna men svarta siffror. Prognosen på helåret kunde därför justeras upp till 207 700 riksdaler.

Skulderna sjönk ihop en del - 8 734 kronor - och ger hittills för året 33 118 kronor mindre i skuld. 105 505 kronor mindre i lån vid nyårsafton är den nya prognosen.

Kapital minus skuld ligger nu på -2 384 009 kronor och med en fin månadsförändring på 27 937 kronor. Aktier och fonder steg till nästan 13% av bolånens total. Break even ligger 14 år bort.

I totalbudgeten YNAB ser månaden ut enligt bild.


Totala lån uppgår till 2 736 770 kronor och tillgångar till 3 218 234 kronor. Nettotillgångarna blir därmed 481 464 kronor. Nettotillgångarna ökade med 15 453 kronor. Ackumulerat för året ligger nu nettotillgångarna upp med 74 851 kronor.

Bättre än många i Lyxfällan, sämre än många andra. Men än sen? Jämfört med min historia som herr Slösa är det en klar förbättring.


Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

  1. Hej Per, tror inte att du någonsin kommer klassas in som gnällkofta (http://frivid42.com/2014/05/06/ar-du-en-gnallkofta/) Att medvetet välja att spara mycket eller lite är inte gnällkoftans problem det är snarare att inte välja och sedan mena att att det som andra åstakommer egentligen är omöjligt:-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg