Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Jobbfri lön


Det är trevligt med utdelningar, det känns som om vi får en liten extra lön varje gång det sker. Det blir visserligen en extralön som går tillbaka till sparandet med en gående gång - men ändå. Det känns som lön utan mödan.

Igår trillade det in en slant från Sampo. Etthundra utdelande aktier i vårt ägo gav 1 492 kronor till framtiden. Nästa vecka väntar Industrivärden och därefter Bonheur. Hittills i år ser utdelningarna ut enligt nedan.

2001-01-17 Realty Income                              42:-
2014-02-17 Apple Inc                                     98:-
2014-03-26 SwedBank                              1 010:-
2014-03-27 Castellum                                   850:-
2014-04-02 Svenska Handelsbanken          3 795:-
2014-05-07 Sampo                                    1 492:-

Inga stora pengar men 7 287 kronor mer än inga alls. Jag får trots allt jobba ganska många dagar för att få ihop motsvarande lönebelopp. Inget att skämmas för att man inte har Lundaluppens fina portfölj, däremot att se så som en förebild i investerarsammanhang.

Avkastningen investeras inte i nya aktier utan läggs på hög tills framtida börsbottnar. Jag är fegare än fegast och tycker det är en bubbelbörs och tillika för svår oro i öst. Jag avser heller inte att sälja några befintliga innehav då de köpts under mer gynnsamma kurser än idag.

Jag är en glad 'copy cat' som tacksamt tagit emot Lundaluppens fria analyser, analyser som borde kosta pengar. Att luppen drar in liten slant på annonser istället borde därför uppskattas av läsarna. Portföljen i stora drag ser ut enligt följande.

  • 350 Bonheur
  • 200 Castellum
  • 736 Industrivärden
  • 100 Sampo
  • 230 Handelsbanken

En alltför kompakt portfölj enligt min smak men på sikt ska den breddas. Det är bara inte läge nu. Tålamod är en dygd som jag äger alltför litet av så disciplin gäller. Mer lön utan arbete är framtidens melodi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg