Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ro åt mor


På söndag så är det Mors dag. Man ska vara tacksam för sin mamma som en gång satte en till livet. Därmed inte sagt att du måste fastna i den kommersiella fällan och köpa en present till morsan eller ens bjuda henne på middag. De flesta mammor vill egentligen inte ha skuldtyngda gåvor utan bara att man ringer eller hälsar på. Många mammor har också mer empati är girighet i venerna.

Så jag föreslår att du inte köper något bjäfs eller blomster till mor utan att du istället ger henne ett gåvokort från UNICEF där det står att du skänkt ett vaccinationspaket till sju fattiga mammor för att deras barn ska få en bättre start i livet. Det är en sann mammagåva, det! Sedan kan ni ju ta en fika ihop och tala om hur bra ni egentligen har det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Jag håller med dig om att det finns många bra välgörande gåvor att ge i morsdagspresent. Många mammor har redan mer än de behöver och då tycker jag att denna typ av gåva är utmärkt. Varför inte ge bort ett boskapsdjur, myggnät eller rent vatten?

  Istället för att fylla de vuxnas påskägg till bredden med godis lade vi även i en gåva i form av 25 kycklingar med foder och diverse tillbehör. Det blev en uppskattad gåva på många sätt.

  http://minimalisterna.se/vad-lagger-du-i-paskagget/

  SvaraRadera
 2. Samma tanke här men det blir ett gåvokort från Action Aid

  Kampen mot index

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg