Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

2014 Maj Summering

Idag klev vi in i årets första sommarmånad och dagen har inte gjort mig nämnvärt besviken. Ljumma vindar och en glad sol som blickat ned på oss, middag på altanen och lätt klädsel är min melodi. Maj månad kan också blickas tillbaka på med tillfredsställelse. Klockan mot ekonomisk frihet tickar vidare i högre takt än plan och summeringen blir med råge godkänd. Nu stänger jag sköna maj.


Tillgångarna steg med 18 724 kronor vilket är marginellt sämre än månaden före. Sedan årsskiftet är det plus med 45 789 kronor.

Skulderna sjönk marginellt med 2 467 kronor och för året så här långt med 35 586 kronor. På helåret är prognosen fortsatt 105 505 kronor.

Den sista december blir den sammantagna prognosen 218 908 kronor i förbättrad balans vilket är prima i jämförelse med 2013 (157 610 kronor) och 2012 (71 861 kronor).

Kapital minus skuld är nu -2 573 325 kronor med 20 845 kronor i månadsförändring. Aktier och fonder steg till 13,6 % av bolånens total. Break even ligger 13 år fram i tiden.

I YNAB som är totalbudgeten ser månaden ut enligt bild.

Total lån uppgår till 2 738 861 kronor och tillgångar till 3 236 942 kronor. Nettotillgångarna steg till 498 081 kronor vilket är plus med 16 617 kronor. Ackumulerat för året är nettotillgångarna upp med 91 468 kronor.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

 1. Har formelfel smugit sig in Per? Månader till skuldfrihet ska vara raden År till skuldfrihet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Herrn! :)
   Det bidde tokigt, ska rättas. Tack för uppmärksamheten.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg