Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

På riktigt uttalas paw rihk-titt


Jag kunde inte släppa Lundaluppens inlägg kring förväntad förmögenhet kopplat till ålder och lön - troligen för att det provocerade mig och att min hopplöst slösaktiga karaktär gjort mig till en underpresterande småsparare. Att vara en PAW, eller prodigious accumulator of wealth, finns inte på kartan för Per Penning. Eller gör det?

Jag var helt enkelt tvungen att räkna på det här eländet och kunde bittert konstatera att jag inte är ens en medmåtta utan en underpresterare, en UAW - under accumulator of wealth . Den sista januari i år var min väg lång till att bli ens en medelmåtta - 9,75% av en sådan är jag. Och blott 2,44% av en PAW. Men tiden är ju på min sida? I april månad hade siffrorna putsats till 13,39% respektive 3,35%. Dessvärre funkar det inte att bida tid - i maj fick jag ett lönelyft och i juni fyller jag år - och nuffrorna föll tillbaka lite igen.

Men om jag nu vill bli en PAW lagom till pensionen? Jo, då krävs det att jag sparar 9 162 kronor per månad fram till dess - eller lyckas ofantligt bra på börsen och vårt hus värderas som ett franskt vinslott. Nej, det här fungerar inte.

Alla är inte ämnade att bli PAW:s. Det är kanske inte ens önskvärt? Detta är en formel som talar om att du lever gott och väl under dina tillgångar och en rolig beräkning att jämföra sig med. Det säger dock lite om din livskvalitet, dina drömmar och ditt sätt att leva. Att samla pengar på hög är i sig inget självändamål, hellre då vara en miljonär och UAW men med stora filantropiska åtaganden.

Avslutningsvis en gåta - vad är det för en märklig rubrik på inlägget?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg