Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

2014 Juni Summering

Juni månad blir en något inkomplett summering trots att vi nu nått till den sjätte dagen. Våra två VISA-kort från OKQ8, som numera är både betalmedel och buffert, ligger efter i redovisningen troligen på att det är utlandsköp. Summeringen blir ändå relativt god då jag undantar en stor summa skatteåterbäring som ligger och skvalpar på ett transaktionskonto just nu. Jag stänger boken för juni.


Blott 4 010 kronor kunde läggas till tillgångarna vilket ger plus på 49 799 kronor ackumulerat för året. Ett stort bett i skuldsidan blev det dock som sjönk med 18 787 kronor. Resultat 54 372 kronor för året. Balansen förbättrades därmed med 22 449 kronor vilket är utmärkt för en enskild månad.

Prognosen för året justeras upp en aning i förbättrad balans till 222 408 kronor, 35 % i ökat kapital samt 3,5 % i minskade lån. Totalt blir balansförbättringen drygt 8 % om det hela håller i.

Vi ligger nu i en månadstakt av 18 534 kronor per månad i balansförbättring vilket justerar break even till 11 år framåt i tiden - i korthet kan vi göra oss helt skuldfria tills året vi fyller 58 år men dock utan kapital. Det är likväl upplyftande att tidshorisonten går att skönja.

I YNAB, som är det löpande redovisningen, ser månaden ut enligt bild.

Person med skarpt öga ser att siffrorna är sämre över hela linjen sedan tidigare. Detta beror på den bortglömda skatteskulden för boendeförsäljning som nu införlivats. Nettotillgångarna har stigit till 174 558 kronor vilket är något missvisande högt - juli månad lär justera ned resultatet.


Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Är posten "Aktier och fonder" en del av posten "Kapital" och mellanskillnaden i så fall sparande på någon form av räntekonto? Eller är det två helt skilda poster med olika sparande? Är bara nyfiken och minns att du skrivit något om att du gått ur aktiemarknaden till stor del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga. :)
   Du har rätt - 'Aktier och fonder' är en del av 'Kapital'. Mellanskillnaden är buffertslantar. I 'Aktier och fonder' ingår likviditeten i 'aktiesparandet'. :)

   I dagsläget fördelas innehavet på 18% aktier och resterande i räntepapper.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg