Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Enkel lycka

Att bli lycklig, om man inte är det, är egentligen något enkelt och lätt. Dessvärre så är motsatsen inte svårare - att dra olycka och lidande över sig funkar prima det med. Det behövs mycket lite för att leva ett lyckligt, eller för den delen olyckligt, liv då allt finns inom oss och beror av vårt sätt att tänka.

Det är lätt att hävda att det är så här enkelt men jag vet ju att det inte är lika lätt för alla. Alla våra tankar föds ur kemiska processer i våra huvuden och hur pass dessa är i balans eller ej spelar självfallet roll. Men för oss alla finns det en del saker som man bör göra.

Först och främst gäller det att undvika människor som är negativa och drar ned dig och istället fokusera på de som stöttar dig eller lyfter dig. Kort och gott, minimera din tid med surkartar och maximerar den med solstrålar.


Fokusera inte på andra och deras framgångar. Undvik avundsjuka och känslor av maktlöshet. Fokusera på dig själv och jämför dig själv med dig, se hur långt du nått och vart du är på väg. Arbeta med dina livsmål och gör dessa till något seriöst.

I min ficka har jag en lapp av lycka. Den påminner mig om hur viktigt det är med att bryta tankemönster och att finna nya. Jag ska här dela med mig av den. Skriv din egen, ta den alltid med dig och läs den ofta.

 • Ta det lugnt. Allt är värt att ta det långsamt med. 
 • Låt rummet lysa upp när du går in, inte när du lämnar det. 
 • Tänk positivt. 
 • Förnöjsamhet. 
 • Medkänsla. 
 • Vänlighet. 
 • Generösitet. 
 • Tålamod. 
 • Ge aldrig upp 
Må gott i sommarvärmen!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Den mätta dagen, den är aldrig störst.
  Den bästa dagen är en dag av törst.

  Nog finns det mål och mening i vår färd -
  men det är vägen, som är mödan värd.

  Det bästa målet är en nattlång rast,
  där elden tänds och brödet bryts i hast.

  På ställen, där man sover blott en gång,
  blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

  Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
  Oändligt är vårt stora äventyr.

  Det mesta går bättre när det går långsamt.

  Att vara rik är inte att äga mycket, utan att sakna lite.

  Det är en del av det som står på min lapp.
  Kalle56

  SvaraRadera
  Svar
  1. 'I rörelse' är i sanning en härlig text. :)

   Radera
 2. Bra skrivet.

  Det fantastiska är att man faktiskt kan ändra sin livsinställning när man blivit "vuxen".
  Även med påverkan under uppväxten att se potentiella problem och vara osäker, så kan man själv ändra på sitt synsätt när man blivit lite mer självständig och klokare.

  Själv fokuserar jag numera på alla små dagliga glädjeämnen.
  Man får ta vara på alla möjligheter till positivt tänkande och till slut blir även det en vana.

  Ett bra(och realistiskt) självförtroende gör också att man slipper jämföra sig med andra och kan fokusera på de egna glädjeämnena här i livet.

  Besser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra, Besser. Tack för insikterna. Det är en tröst i att bli äldre för de flesta blir lite klokare.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg