Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Just idag


Friskt vågat, hälften vunnet. Men just idag känns det bra att vara feg. Att vara mest utanför börsen innebär risken att gå miste om stora uppgångar. Men jag är obegripligt nog ganska nöjd med den uppgång jag varit med om och vill inte riskera att förlora delar av den.

Den senaste månaden påvisar att jag inte varit helt fel ute. Och kvartalsrapporterna som nu är på ingående kan sannolikt bjuda på besvikelser med ytterligare fall som resultat. Det är ren, skär psykologi blandat med lika delar girighet och rädsla. Den övergripande trenden drar i alla värdepapper oavsett de underliggande värdena. Det finns definitivt oroande moln på himlen och ställer mig vid sidlinjen i den fortsatta matchen.


Det är inte helt oviktigt att undvika börsfall. Jag har aldrig trott på att sitta still i båten. Den senaste månaden har gjort flera procents skillnad för mig, åtminstone.

Men jag utgår ifrån att jag har fel och att börsen kommer att rusa under hösten - men det har jag redan vägt in i min kalkyl, det oroar mig inte alls. Men får jag rätt så är börsuppgången över för denna gång. Sanningen kommer med tiden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Viktigaste är att inte gå ner. Folk glömmer att om man gå ner 50% måste man gå upp 100% för att komma tillbaka till samma nivå.

  SvaraRadera
 2. Man får se en missad uppgång som en försäkringskostnad för att skydda sitt kapital.

  SvaraRadera
 3. Procenträkning är en dygd när det gäller pengar. :)

  SvaraRadera
 4. Det sköna livet med stockpicking kan få fin effekt i en eventuell bearmarket : )

  SvaraRadera
 5. Tekniskt sett finns det inget som tyder på någon större nergång, möjligtvis en smärre korrigering:)

  SvaraRadera
 6. TA i all ära - det är lite grann som väderleken. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg