Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Just idag


Friskt vågat, hälften vunnet. Men just idag känns det bra att vara feg. Att vara mest utanför börsen innebär risken att gå miste om stora uppgångar. Men jag är obegripligt nog ganska nöjd med den uppgång jag varit med om och vill inte riskera att förlora delar av den.

Den senaste månaden påvisar att jag inte varit helt fel ute. Och kvartalsrapporterna som nu är på ingående kan sannolikt bjuda på besvikelser med ytterligare fall som resultat. Det är ren, skär psykologi blandat med lika delar girighet och rädsla. Den övergripande trenden drar i alla värdepapper oavsett de underliggande värdena. Det finns definitivt oroande moln på himlen och ställer mig vid sidlinjen i den fortsatta matchen.


Det är inte helt oviktigt att undvika börsfall. Jag har aldrig trott på att sitta still i båten. Den senaste månaden har gjort flera procents skillnad för mig, åtminstone.

Men jag utgår ifrån att jag har fel och att börsen kommer att rusa under hösten - men det har jag redan vägt in i min kalkyl, det oroar mig inte alls. Men får jag rätt så är börsuppgången över för denna gång. Sanningen kommer med tiden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Viktigaste är att inte gå ner. Folk glömmer att om man gå ner 50% måste man gå upp 100% för att komma tillbaka till samma nivå.

  SvaraRadera
 2. Man får se en missad uppgång som en försäkringskostnad för att skydda sitt kapital.

  SvaraRadera
 3. Procenträkning är en dygd när det gäller pengar. :)

  SvaraRadera
 4. Det sköna livet med stockpicking kan få fin effekt i en eventuell bearmarket : )

  SvaraRadera
 5. Tekniskt sett finns det inget som tyder på någon större nergång, möjligtvis en smärre korrigering:)

  SvaraRadera
 6. TA i all ära - det är lite grann som väderleken. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg