Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Kort buffert


Jag lider av dåligt minne så jag beklagar den bloggkollega som tipsade mig om OKQ8 VISA-kortet. I samband med att Coop beslutade att ta bort sitt återbäringskoncept så bestämde Penningfamiljen att sonika avsluta MedMera-korten och ta vägen någon annanstans - och detta annanstans blev OKQ8.

Jag är så här långt mer än nöjd. Jag och fru Penning förfogar nu över varsitt VISA-kort med en kredit knuten dit på tjugofemtusen kronor. Detta konto är nu vårt buffertkonto som också används till matinköp, kläder och bensin. Korten är helt avgiftsfria och alla köp ger oss 1% i bonus oavsett vad och var vi handlar. Utöver detta får vi 2% i återbäring på allt vi köper hos OKQ8.

Vårt buffertkoncept bygger på att varje månad betala inköpen vi gjort med korten samt ytterligare sätta in 3 500 kronor tills vi har ett överskott på 50 000 kronor. Ett sådant belopp är enligt vår uppfattning lagom då det räcker till de större katastrofer som eventuellt kan drabba oss - värmepump, vitvaror och liknande. Räntan på pengarna är modest - 1% - men bättre än bankens så kallade sparkonto.

Konceptet är egentligen perfekt. Om jag handlar mat på Coop numera så drar jag först mitt vanliga MedMera-kort för att samla poäng. På ICA gör jag detsamma för att samla till checkar. Därefter betalar jag med OKQ8-kortet och erhåller 1% i återbäring. Kostnaden är noll och intet.

Reseförsäkring, insättningsgaranti samt en del rabatter och erbjudanden tillkommer med kortet. 10% i rabatt på att hyra hus via InterHome tycker jag är det mest intressanta.

Det här inlägget är helt osponsrat, tro det eller ej.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Härligt!
  Ja, visst är det underbart med betalkort som ger kickback/bonus. En "semi-passiv inkomst" kan man säga. Om man ändå måste köpa en vara för ett bestämt pris, varför inte göra det med ett kort som ger en 1% rabatt. Vi gör på samma sätt, fast använder Statoil MasterCard i stället.
  http://balanspappan.blogspot.se/p/statoil-mastercard.html
  Och även mitt inlägg var helt osponsrat. Gillar man en produkt, why not share it with the ekonomibloggar-world? =)
  Ha ett fint veckoslut.
  Mvh
  // Balanspappan
  http://balanspappan.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Och det ledde mig till din blogg som jag missat. Ser intressant ut. :)

   Radera
 2. Hej.

  Misstänker att det blir viss resa då du referar till InterHome :) Har du tagit med det i dina beräkningar?

  10000 * 0.015 = 150 (Spenderar 10k på semestern, lite lågt räknat kanske?)
  35 * 5 = 175 (3% uttagsavgift, minst 35 kr)
  150 + 175 = 325

  Så om vi spenderar 10,000kr och tar ut pengar 5 gånger blir det en kostnad på 325kr. Detta är vad ICA bankens kort plus kostar per år. Detta sparar iaf jag in på de två veckor jag brukar vara utomlands per år.

  Däremot kan jag vara ute och cyklar då jag inte tagit med annan bonus i beräkningen och ICA har bara 0.5% bonus utanför ICA. Så rätta mig gärna om du har en bättre kalkyl :)

  /Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, har inte räknat så noga. Än. :)

   Interhome verkar spännande, minst sagt.

   Radera
 3. Att ha dessa kort kan ge en bra fördel jämfört med att handla utan men man ska vara medveten om att det ibland kan finnas bättre och billigare alternativ där det inte är försvarbart även med % återbäring på kortet.
  Sitter själv med ett Ica kort, vilket gör att jag alltför ofta handlar på Ica som definitivt inte är billigast.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. En viktig poäng värd att beaktas. OKQ8-kortet ger dock 1% på alla köp.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg