Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ting och tangel


Jag fyllde år i dagarna. Grattis på mig! Men inte är födelsedagarna som under barnaåren, inte. Då längtade jag ihjäl mig veckor i förväg på paket i färgglatt papper och tårtan med ljus att pusta ut på. Numera räknas det mer som en bedrift att överlevt ännu ett år och det är ju också värt att fira?

Prylar är inget av vikt numera. Jag gillar Minimalisternas tänk kring saker men är inte man nog att orka genomföra en rensning på samma sätt, däremot är de flesta ting som hemmet innehåller inget jag skulle sakna. Så vad ger man en sådan som mig i födelsdagspresent?

Eftersom ekonomisk frihet står högst på min önskelista så faller väl den gåvan bort ganska raskt. Men för mig är en gåva något som det finns en tanke bakom. En riktigt värdefull gåva har krävt en uppoffring från den som ger den. Den bästa gåvan fyller ett stort behov eller uppfyller någons dröm. Därför - till mig ger man därför helst inget alls utan skänker en slant till Rädda barnen eller liknande.

Ting är sällan en bra gåva, åtminstone inte till sådana som mig som inte värdesätter saker som inte fyller en funktion för mig. Om jag en dag lämnar en plats ryms de värdefulla tingen jag äger i en resväska. Resten blir ändå aldrig helt och hållet mitt, på något sätt. Jag föredrar minnen framför ting - minnen kan jag forma så som jag vill för stunden medan prylar alltid är orörliga, stela och skrymmande. Dessutom är minnen gratis.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Ett stort grattis i efterskott! Jag känner mig oerhört ytlig nu eftersom jag tänkte önska mig en glassmaskin i julklapp eller födelsedagspresent :) Vad jag däremot undanbeder mig är onödigt krimskrams som jag inte behöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   Glass ställer inga frågor, glass förstår.. :D

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg