Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

2014 Juli Summering

Med lite sorg i hjärtat tassar vi nu in i det som är den sista sommarmånaden. Semestertider lider mot sitt slut och skolbänken manar snart på en del. Med facit i hand skulle jag lämnat börsen helt under juni månad. Så blev inte fallet så en liten nedgång syns därför i portföljen. Jag tror fortsatt på en skakig men tydlig nedgång under hösten och inte helt osannolikt lämnar jag in helt avseende aktier i en rekyl framöver. I det stora hela blev det en prima månad.

Utan draghjälp av börsen så blev det plus respektive minus på rätt ställen. Tillgångssidan steg med 27 246 kronor och lånen minskade med 10 314 kronor, sammantaget 37 561 kronor mot ekonomiskt oberoende, vilket för året summeras till 139 675 kronor.

Prognosen piggade på sig lite till med månadsförändring på 19 964 kronor och minus 10 månader till break even. Vi korsade gränsen för 9 % i balansförbättring.

121 månader eller ungefär 10 år är prognosen till skuldfrihet. Vi hoppas och tror på det bästa. Kan vi senare kliva in på en billigare börs tror jag på än bättre möjligheter.

I nuläget består portföljen av 17 % aktier och 83 % korta räntefonder.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg