Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Dagligvaror


En av de få aktier jag har kvar i mitt ägo är amerikanska super-ICA, nämligen Walmart - världens största detaljhandelskedja och dessutom den största privata arbetsgivaren i USA. Walmart är främst känt för att utvecklat sin logistik och sina inköp och därmed sin produktivitet men även för låga lönenivåer och dåliga arbetsförhållanden. Trots att företaget uppenbarligen inte är ett etiskt föredöme så är min förhoppning att allt som kommer fram i ljuset påverkar positivt.

De lägsta priserna - alltid och överallt, så löd Sam Waltons ord när den första butiken öppnade 1962. Någon butik har ännu inte letat sig till Sverige men däremot så satsar man stort på Indien dessa dagar med både e-handel och fysiska butiker. Huruvida detta blir framgångsrikt eller ej återstår att se.

Walmart är en utdelningsaktie i mitt tycke med fyra tillfällen per år, ständigt höjda utdelningsnivåer och en verksamhet som är lätt att förstå sig på och förklara. Hittills har dock inte aktien rosat min portfölj utan ligger på minus.

Långsiktigt så vill jag ha en detaljhandelskedja bland mina aktier och kan inte se några vettiga alternativ. En fortsatt hög utdelning och utrymme för att öka den är starka kort. Det är också detta som är anledningen till att jag valt att behålla aktierna i Walmart. Hade Gekås Ullared varit börsnoterade kanske jag hade sålt och köpt dessa istället, men det går ju inte. Kanske Walmart kunde lära lite från Ullared om totalupplevelsekonceptet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Could be an idea to check out Ross Stores if you like Gekås. The final reason (in addition to many other) I bought Ross Stores is that Gekås exist in Sweden.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg