Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

För upplysnings skull


Att inte ha några krediter betyder inte att man är utan krediter. Gamla synder, så som konsumentkrediter via elektronikkedjor eller finansieringsbolag, kan ligga kvar som en gammal våt filt över din kreditvärdighet - och kreditvärdighet kan spela roll när du avser att låna till exempelvis bostad.

I dagarna avslutade jag själv 2 krediter på ett totalt belopp av sjuttontusen kronor som varit färdigbetalda i flera år men som jag fortsatt var berättigad till att utnyttja. Mycket enkelt var förfarandet - jag öppnade ett konto på Min UC och kollade av vad som fanns där. Sedan kontaktade jag respektive långivare och bad om att avslut skulle ske. Detta är kostnadsfritt.

Inom någon månad ska jag gå in på Min UC igen och kontrollera att allt är borttaget och avslutat - det tycks ta ett litet tag innan uppgifterna uppdaterats.

Det finns tilläggstjänster som kostar pengar om man är extra nyfiken på hur långivare ser dig så som potentiell lånekund. Ett exempel är Mitt Kreditbetyg som är ett mått på din kreditvärdighet – det vill säga din förmåga att betala alla dina räkningar i tid och undvika betalningsanmärkningar. För att få fram ditt kreditbetyg jämförs och viktas uppgifterna i din kreditupplysning mot Sveriges övriga invånare över 18 år.

Detta inlägg är synnerligen osponsrat på alla sätt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg