Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Föraktfull besinning


Jag påpekar, för säkerhets skull, att denna blogg inte har några politiska förtecken. Dock är jag inte immun inför den politik som förs, oavsett av vilken partikonstellation. I höst är det val och jag har sällan känt mig så frustrerad inför situationen.

Jag föredrar alltid det goda samtalet. Om detta inte fungerar så är det diskussion följt av debatt som är verktygen. Jag hatar inte vänstern eller högern eller mitten. Personangrepp, raljerande, cynism och förolämpningar är sådant som jag verkligen hatar. I mitt tidigare inlägg kring Vänsterpartiets avskyvärda sätt att elda på sina väljare bestämde jag mig för att kontakta alla våra riksdagspartier angående detta. Sändlistan blev enligt följande:
 • eva.m.johnsson@riksdagen.se (kd), 
 • acj@moderat.se (m), 
 • linus.bylund@sverigedemokraterna.se (sd), 
 • annie.loof@regeringskansliet.se (c), 
 • adam.alfredsson@folkpartiet.se (fp), 
 • goran.hagglund@kristdemokraterna.se (kd), 
 • jonas.sjostedt@riksdagen.se (v), 
 • gustav.fridolin@riksdagen.se (mp)
 • asa.romson@riksdagen.se (mp)
Brevet jag skickade den 5 maj följer här i sin helhet.

Hej, jag har valt att skicka detta meddelande till samtliga riksdagspartiers partiledare (eller så nära det går att komma) då jag anser att det sätt som politiker bemöter meningsmotståndare gått överstyr. 

Jag har idag kontaktat Jonas Sjöstedt avseende Malmöpolitikern Daniel Sestrajcics vidriga först majtal där moderater jämförs med nazister. Detta är inte OK. Detta är inte att visa respekt för varandra i en demokrati. 

Läs gärna mitt blogginlägg på: http://www.perpenning.se/2014/05/en-vidrig-vansterkrok.html 

Frågan jag ställer: Vad tycker ni i denna fråga? Är det OK att uttrycka sig likt Daniel? Är det OK att slå sönder politikerpinatas? 

Notera att detta är INTE en politisk förlaga att använda i egna politiska syften utan en vädjan till en besinning och en återgång till ömsesidig respekt för varandra som människor - även om man inte delar åsikter eller till och med anser dem vidriga. 

Detta är däremot en vädjan om respekt mot dels demokratin, dels mot dess väljarkår som så uppenbart underskattas. Vi är inte intresserade av sågningar, häcklande, bespottande eller förlöjliganden politiker emellan - vi vill se och höra era visioner, era idéer och era förslag. Vi vill helt enkelt veta hur våra liv kommer att bli om ni kommer till makten. 

Två svar fick jag - ifrån Centerpartiet och Göran Hägglund himself. Övriga är helt tysta, ointresserade, ignoranta eller kanske bara utan svar? Jag är tacksam för svaret från Centern och Kristdemokraterna men oerhört besviken på övriga, och då i synnerhet på Vänsterpartiet vars företrädare i Malmö visar prov på sann ynkedom.

Så vad gör en väljare av idag? Blundar och sväljer? Vilken politiker av idag vågar att visa sin väljare den respekt de förtjänar? Varje gång jag lyssnar till våra politiska företrädare så är de mer engagerade i andras tillkortakommanden än egna företräden. Sorgligt, fegt, frustrerande, hopplöst..

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Som av en händelse skrev även jag om politik och tillkortakommanden idag:-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg