Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Fransk njutning


En söndag i skyfallets tecken - så nära ett Bondtema det går att komma. I regnrock på en fotbollsplan. Sedan inte näsan utanför dörren. Istället två fransmän på en gång. Två stora grytor med bœuf à la bourguignonne på spisen i mången timma. Middagsmat för familjen vid flertalet tillfällen. Lyxmat till en högst rimlig penning dessutom. En ansökan om ett jobb som jag vet för lite om författades till En attendant Cousteau som är ett favoritstycke när koncentration behövs och familjens bakgrundsaktiviteter filtreras bort.

Idag infaller månadsskiftet och september månad inleds. Augusti blir ingen vinnare i serien, det kan jag redan se nu. Börsen har gått kräftgång och att jag nu bestämt att avskriva våra två gamla bilar helt med en tusenlapp per månad och vagn ned till noll bidrar. Förvisso värderar jag de båda sammantaget till 37 000 kronor men det känns tryggt med pessimistkalkyler. Sparandet har inte heller nått mål vilket också påverkar. Vi går plus, det gör vi, även denna månad men inte med mer än ett fåtal tusenlappar. Månadsrapporten kommer i dagarna.

Ett litet köp har jag gjort under månaden efter att tagit rygg både på Lundalupp och Dividend Mantra. Trettio stycken Deere & Co för 85.05 dollars och köpet skedde i min Uppbyggnadsportfölj - den där jag kontantsparar för tillfället. Deere & Co utgör därmed 5 procent av portföljen som därmed är investerad till 23 %. Sparandet i likviditeter fortsätter i väntan på en önskad börskrasch i framtiden.

Imorgon är det grå måndag. Veckan är fylld av övertidsarbete, föräldramöten och barnaktiviteter. Några veckor framåt ter sig hektiska och inrutade. Att spara och investera ger likt en redan skrapad trisslott med vinst hopp om en framtid med mer egen tid och mindre löneslaveri. Och det känns bra att min tröst finns i detta och inte i konsumtion. Nu väntar dock kudde, täcke och Odd Thomas på mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Boeuf bourguignon och alla varianter är de enklaste nöttkött gryta. Tyvärr styckning i Sverige är mer fokuserat på köttfärs än grytt bitar. Det skulle kunna finnas billigare gryttkött om man gjorde mindre köttfärs.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enkelt att göra, underbart att smaka. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg