Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

2014 Augusti Summering

Vips! Med mycket jobb och övertid och skolstart och logistikövningar så försvann augusti all världens väg. Jag har dragit mig för att summera månaden då jag vet att det inte blev över sig i kvalitet. Kostnader kring huset med målning och hantverkare bet en rejäl tugga i förutsättningarna. Men - så är det att ha hus, ni som inte har det men vill ha ett. Det kostar pengar!

En dålig månad hos familjen Penning är inte en minusmånad längre, de månaderna skulle kallas katastrofmånader i så fall. Nej, det blev plus men blott med 10 723 kronor i balansräkningen men det är för lite för förnöjsamhet.

Det innebar att prognosen halkade ned lite för året med hela två hundralappar per månad. Trösten är att 2012 lär slås med råge, till trots - både avseende kapital och skuld.

Prognosen för skuldfrihet ligger kvar på samma nivå - cirkus tio år. Jag har väl nämnt det tidigare men jag gör det gärna igen. Inga kapitalvaror eller bostäder räknas in på vår tillgångssida. Bostaden, personbilarna och lösgodset finns inte med vid skuldfrihetsdagen på plussidan. Detta innebär att om ungefär tio år har vi balans mellan lån och kapital (lika med skuldfria) och har ett lånebefriat boende värt runt tre miljoner eller mera. Utrymme för frihet finnes!

Portföljen består idag av 26% aktier, 35% räntefonder och 39% likvida medel.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

 1. Hej!
  Jag tycker om att läsa "En dålig månad hos familjen Penning är inte en minusmånad längre". En normal dålig månad ska vara plus. Det kanske är så man ska bestämma storlek på "kostymen"; dvs går man minus på en dålig månad ska man andra ngt i sitt liv (boende, bil etc).

  Jag har kanske missat det men hur gör du med amortering? Det ser ut att det är ganska ojämnt. Kör det en låg grund amortering (ca 2000 :-) och kompletterar du med engångsamortering då och då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog det. Att gå minus är ett allvarligt varningstecken, åtminstone över ett antal månader.

   I lån ingår OKQ8-kortet och denna månad tänjdes kreditutrymmet vilket gav en låg minskning av lånesidan. Amorteringen är annars jämn.

   Radera
 2. Hej Penning,
  Tänkte bara höra om du skulle kunna lägga ut din nyare excel-fil som du utvecklat och använder för att hålla kolla på ekonomin?
  Skulle verkligen uppskattas av både mig och förmodligen många andra!

  Mvh

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg