Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Det vackraste ljudet


Vilket är världens vackraste ljud? Det kan så klart diskuteras - men en klok äldre dam fann råd och kom fram till ett riktigt vackert ljud som borde kvala in.

Det är ett ljud som vem som helst kan åstadkomma. Det finaste ljudet i världen skulle kunna vara när det ringer i telefonen hemma hos en ensam människa. En telefonsignal som bryter tystnaden med ett litet löfte om att någon bara vill prata lite. Därför ber jag dig att ta telefonen, som bara ligger där ett par centimeter ifrån dig, och så ringer du din farmor eller mormor eller farfar eller morfar eller mamma eller pappa eller bror eller syster eller vem det nu är, som du har på känn, sitter ensam just precis nu.

Jag vill att det ska ringa i hela Sverige. Överallt ska det ringa. Jag vill att dessa satans mobiloperatörer, som så många av oss avskyr så innerligt, ska kunna rapportera rekordsiffror att aldrig förr har så många svenskar ringt samtidigt. Jag vill att växlar ska bryta samman - men jag vill framförallt att en massa gamla, ensamma människor ska påminnas om att de trots allt inte är så ensamma. Ring - nu! Och säg vad som helst i några minuter bara. Jag tycker att det vore fint. Ring nu.

Jag lyssnade på Fredrik Wikingssons sommarpratarprogram. Det var ett roligt och intelligent prat som komikern Fredrik bjöd på ifrån sin farmors ålderdomshem. Ovan text kommer ifrån detta program och jag kunde inte låte bli att återge dessa slutord då de är värda att läsa om och om igen. Tack Fredrik.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. När jag började läsa blogginlägget trodde jag att det finaste ljudet skulle vara ljudet av...tystnaden :) Kanske för att vi skrev om det för någon vecka sedan i samband med vistelsen i en knäpptyst sommarstuga till skillnad mot stadens ständiga brus:
  http://minimalisterna.se/att-uppskatta-kontraster/

  Men för någon som har tystnad under stor del av dagen kan jag tänka mig att ljudet av en telefonsignal, någon som tänker på en och tar sig tid att växla några ord, är otroligt vackert. Kanske även ljudet av posten som dimper ner i brevlådan, om man inte har ångest över räkningar :)
  Jag brukar skriva månatliga brev och posta till min gamla farmor (tidigare även till min mormor innan hon gick bort förra året). Det vet jag uppskattas enormt och ofta får jag svar från min farmor på samma vis. Det är i princip de enda vanliga brev jag får numera utöver någon inbjudan per år till bröllop eller dop, och jag brukar tänka på vad trevligt det faktiskt är att få gamla hederliga brev per post.

  // Fru Minimalist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sann tystnad är svår att få dessa dagar. Ljudet från trafik når nästan överallt. :/

   Radera
 2. fin text i en så materialist värld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - det var ett bra sommarprogram, dessutom. Kan rekommenderas. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg