Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

2014 September Summering

Jag hinner inte med. En månadsrapport som kommer så här sent skulle aldrig accepteras på en ekonomiavdelning. Nu jobbar jag ju inte på en sådan och min rapport är inte ens knuten till en inkomst så det får vara hur det vill. Här kommer den åtminstone, lite snabbt ihoprafsad och utan dubbelkoll på siffrorna.

Det blev en rätt mjugg månad. Kapitalet krympte på grund av vissa kostnader och faktiskt inte på grund av börsen, något jag skall återkomma till i ett annat inlägg. Lånen minskade och månaden blev på plus - med knappt två hundralappar! Imponerande!

Det här är i sin ordning en eller annan månad men på sikt håller det inte. Planen måste hållas bättre för att nå målen.

Årsbokslutet håller sig trots allt på en bättre nivå än 2013 vilket är prima, prima. Att fortsatt krympa lånen med dryga 3 procent årligen känns i nuläget utmärkt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg