Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Blodsspillan


Hur går det för dig på börsen? Är du ute eller inne? Vill du ut eller in? Har du gjort stora förluster eller begränsade? Det har ju inte varit helt nådigt under veckan som passerat. Året för OMXS30 är nu på minus med dryga två procent.

Jag är relativt sett nöjd med att inte vara överdrivet exponerad mot börsen. Mina Bonheur-aktier ligger rejält på minus med drygt 12 % ned men övriga innehav, som är amerikanska aktier, har hållit emot bra eller till och med gått upp, mycket tack vare valutaeffekten. Min kapitalförsäkring är upp med 15 procent i år vilket får anses bra. I denna har jag aktieinnehav på 65 % i bolag enligt bild.Här har jag siktat in mig på direktavkastningen som jag hoppas ska vara fortsatt god och kunna hålla emot de skälvningar vi nu ser. På mitt investeringssparkonto är jag nu 100 % investerad i Deere & Co men det handlar om belopp runt 30 000 kronor. På Nordnet, där min sista depå finns, är jag likvid med 70 procent.

Jag har alltså inte för avsikt att vara helt utanför börsen men däremot kanske till 50 procent eller mer. Det gäller att vara observant nu och följa så många lägen som det bara går. Köplägen kan uppstå men jag har åtminstone lärt mig detta - om jag tror mig se ett fynd så är det oftast något som få vill ha, det finns en anledning. Jag hoppas inte på alltför mycket blod på börsgolvet framöver, det blir bara en märklig volatil panik vilket inte gagnar någon. En mjuk och fin nedgång, däremot, låter i mina öron fint. Att i vår kunna köpa på sig kvalitetsbolag till reapris.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Om vi avser min aktieportfölj så är svaret att jag nu nästan ligger helt likvid.

    http://aktieraven.blogspot.se/

    SvaraRadera
  2. Har normalt sett ingen likvid utan nöjer mig med att det strömmar in 30 nya tusenlappar per månad att investera. Portfölj utvecklingen hittills i år har varit +17% vilket jag är mycket nöjd med även om jag i första hand köper för att få utdelningarna och därmed egentligen gillar det nuvarande börsläget med lägre priser på aktier. Så här ser portföljen ut nu http://frivid42.com/2014/10/06/portfoljuppdatering-okat-i-snh-och-millicom/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg