Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ditt enda liv


Att skapa sig ett liv som speglar ens värderingar och uppfyller ens själ är en sällsynt bedrift.

I en kultur som obevekligt framhåller girighet och överskott så som det goda livet blir en person som gärna går sin egen väg ansedd som excentrisk eller revolutionär.

Ambition kan förstås bara om det handlar om att klättra till toppen av någon imaginär framgångsstege. En person som väljer ett mindre krävande jobb, eftersom det ger tid över till andra intressen och aktiviteter, anses vara opålitlig. En person som överger en karriär för att stanna hemma och ta hand om sina barn anses inte leva upp till sin fulla potential. Som om en jobbtitel och en lön skulle vara de enda måtten på människovärde?

Du kommer att få veta på hundratals sätt, vissa subtila och andra inte, att du borde fortsätta klättra, aldrig vara nöjd med den du är och var du är och vad du gör. Det finns massor med sätt som du kan sälja dig och du kommer garanterat att få höra om dem.

Att hitta sitt eget livs mening är inte lätt, men det är fortfarande tillåtet - och jag tror att du kommer att bli lyckligare trots besväret.

Bill Watterson

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg