Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Längre liv är positivt


Vi är det tänkande djuret. Över 40 000 tankar susar genom vår hjärna dagligen och studier visar att nittio procent av dem är negativa. Visst är det deprimerande? Ett sådant sofistikerat instrument som den mänskliga hjärnan och den nyttjas så som en surkart. Varför? Negativa tankar tenderar att göra vår tillvaro sorgesam men förkortar också våra liv och skadar oss. Positiva människor lever längre, så är det. Jag har hört att hela åtta år kan det handla om!

Vissa människor har det mer eller mindre gratis. De är positiva i grunden och väljer alltid hellre halvfullt än halvtomt glas. Andra, sådana som jag, får arbeta hårdare. Men det är möjligt, att förändra tankemönster kan vi alla göra. Allt handlar om träning, envetenhet och repetition. En tanke som föds ofta skapar en ny stig i ditt huvud som blir lättare att följa för varje gång.

Några av de vanligaste fällorna till negativa tankar är måndagar, regn, stress, otrevliga människor och trötthet. När du tänker ser din hjärna bilder. Fundera på vilka bilder du vill se: Att det är regnigt och tråkigt ute eller att det är extra härligt och mysigt inomhus när det regnar. När vi tänker på det som vi för stunden är missnöjda med påminner vi oss själva om det som är dåligt och på så vis förstärker vi vårt missnöje. Vad vi istället behöver göra är det motsatta. Vi behöver förstärka det vi uppskattar. 

Träna på att göra det bästa av situationen som du har idag, istället för att fokusera uppmärksamheten på det som du saknar. Påminn dig själv om vad du uppskattar i ditt liv och träna dig i att verkligen känna tacksamhet inför detta.

When I look back on all these worries, I remember the story of the old man who said on his deathbed that he had had a lot of trouble in his life, most of which had never happened.

Winston Churchill


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg