Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ordning i projektet


En del människor kan tycka det är udda - men jag är en projektnatur. Allt som ska göras, och kanske planeras, gör jag gärna till ett projekt. Trädgårdsarbetet, laga en stol, måla ett staket. You name it! Det är ett projekt. Daglig tandtråd? Avkalka kaffebryggaren? Betala räkningar? Ett projekt, litet eller stort. Och alla mina projekt förs och hanteras i det fantastiska verktyget Todoist.

Jag provade först den fria versionen men blev snart fast och arbetar nu med Premium. Att kunna bifoga filer och att ha en säkerhetskopiering är värt de få kronor verktyget kostar. Jag använder numera Todoist både privat och på jobbet för att hantera alla uppgifter jag har att utföra. Det är roligt och inspirerande.

Idag så blev Todoist än mer spännande och fantastiskt tack vare kopplingen i ett annat verktyg med det kryptiska namnet IFTTT. Betydelsen är helt enkelt IF This Then That. Något triggar igång något annat, hänger du med? Inte? Några exempel förtydligar.

Vi tar det på svenska:
  • Om det ska regna imorgon, lägg då in en påminnelse ikväll i Todoist att jag ska ta med ett paraply till jobbet imorgon.
  • När jag lägger in en post i min kalender, skapa då en påminnelse i Todoist samtidigt.
  • Om jag missar ett telefonsamtal, skapa en uppgift om att ringa tillbaka i Todoist.
Ja, det var bara några exempel - IFTTT är så sjukt kompetent att det är löjligt och kopplar samman så många olika tjänster att det nästan inte är greppbart. Prova! Detta inlägg är förresten helt osponsrat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg