Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vill äga


Glada börsdagar igen och branta backar men uppför. Jag skakar både på huvudet och i kroppen, inte är det sunda rörelser utan mer förhoppning och desperation. Jag är inte alls sugen på att shoppa på den svenska börsen, det är alldeles för oroligt för min mage. Jag följer ett antal aktier som jag avyttrat tidigare men som jag vill ha i min portfölj igen en dag, så som Castellum, Industrivärden, Handelsbanken och Sampo, men det är för höga priser så det får vänta. Frågan är bara hur länge? Jag är inte känd för mitt tålamod men hittills har jag varit duktig. Mycket vill jag äga men inte nu.

Den nya nollräntan, något som jag inte trott skulle ske, är nu ett faktum. Vad jag kan se så har inga banker ännu sänkt sina bolåneräntor och det kanske inte sker heller. Däremot så fortsätter dollarn att bli dyrare och detta är bra för mig som i stort nu enbart har amerikanska aktier i mitt ägo. Trots att kurserna inte gått upp så har värdet ökat. Ett exempel är Walmart som har sjunkit något men som är upp över 8 procent sedan i somras på grund av den stärkta dollarn. Det lutar åt några fler köp i vilda västern inom kort.

Min portfölj är idag likvid till 65 procent vilket känns lagom. Bland innehaven är Walmart störst och Mekonomen minst - 24 % respektive 4 %. Nysparande i likviditet motsvarar månatligen 1 % av portföljvärdet.

Men vad fan är en portfölj? Idag kom beskedet att fotbollslegenden Klas Ingesson gått bort i blodcancer endast 46 år gammal - yngre än vad jag är. Vad säger man? Jo, planera för framtiden men inte för långt framåt. Glöm inte att ha kul här och nu - om du är tjugosju eller sextiotvå spelar ingen roll, vem som ställer tofforna härnäst vet ingen. Enjoy yourself, it's later than you think.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg