Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

2014 Oktober Summering

Då var tiden inne eller till och med över för att summera en månads vandring. Jag har mest jobbat och inte hållit så stadigt i finanserna utan istället unnat mig en och annan köpkaffe på vägen. Nu är det dock bokslut. Vi tar väl oss en titt med en gång? 


Låt oss kalla månaden för en planeekonomisk månad. Den är bra men inte fantastisk. En kapitalförbättring skönjas. Lånen krymper fortsatt och balansförbättringen slutade på nästan sjuttontusen svenska kronor. Aktier och fonder har krympt samman något under oktoberturbulensen men endast modest.

Ganska kul är att se att våra bolån ligger långt ifrån de 50% som bankföreningen eventuellt vill lagstadga om. Jag gillar inte lagar kring människors privatekonomi som begränsar min flexibilitet - vi vill både kunna amortera och spara just nu. Nåväl, den storyn rullar väl vidare ett tag.


Året 2014 börjar styra in mot slutpunkten och har försämrats något under oktober. Vi ligger nu på elva år till break-even mellan lån och kapital men året ser ut att bli utmärkt ändå historiskt sett. Drygt 3 procent i årlig amortering och kapitalförstärkning på 32 procent är jag mer än nöjd med inför nyårsfirandet. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

  1. Snygga siffror...du har inte med faktisk skuldkvot (marknadsvärde / lån)? Är inte den mer intressant än inköpspris / lån?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, så kan vara. Jag får fundera på om jag ska lägga till det som parameter.

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg