Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Dumsnål


I gapet mellan höst och vinter är det svårt att klä sig rätt. Jag har en finfin vinterjacka av god kvalitet, men som är för varm just nu, och en medioker höstjacka av modell skal som mer är en plastpåse än ett klädesplagg. Och nu är fallet sådant att en skinnjacka ligger i min belöningspott men först den dag då jag nått min målvikt - något som ingår i mina livsmål som du kan läsa mer om här. Delmål Vikt ses ut att nås först under första kvartalet 2015 och då är det i princip vår.

Därför hakade jag på en prenumeration av National Geographic där en skaljacka ingick som premie. En hundring betalar jag för den så min förhoppning om kvaliteten är låg. Den tycks dock kunna funka bra i en skånsk, eländig fuktvinter fram till eventuell vit vinter.

Att jackan inte direkt rosas av andra prenumeranter oroar något men om den gör sitt jobb åtminstone detta året så är jag nöjd. För vad får man för hundra kronor dessa dagar? Jag får ju lite läsning också på köpet. Kanske lite udda att det är premien jag vill ha i första hand och inte tidningen?

Jag är inte en anhängare av slit-och-släng så jag hoppas att jag inte varit helt dumsnål. Jag föredrar alltid kvalitet med lång livslängd men jag får inte belöna mig själv om mitt mål med vikten inte uppnåtts, det förstår ni väl?

Inlägget är helt osponsrat, vill jag tillägga.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Om du anser tidningen läsvärd är det helt klart värt 100 kr oavsett kvalitet på jackan. Jag menar, hur dålig kan en skaljacka vara och som du själv skrev: vad får man för 100 kr nuförtiden? Knappt två läsvärda tidningar om man går och köper dem i vanlig butik.
  Dessutom tycker jag att jackan var riktigt snygg, särskilt för 99:50 kr :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl se om verkligheten överträffar bilden på jackan. :)

   Radera
 2. Vad har vi sagt om det här med att lockas av och falla för lockande tidningserbjudanden? :)
  http://minimalisterna.se/lockande-tidningserbjudanden/

  Men om du efter att ha gått igenom frågorna nedan fortfarande känner att jackan är värd sina 100 kronor (för det tycks inte som att tidningsläsningen är direkt lockande eller avgörande), då kanske det var ett lämpligt tillfälle att slå till på ändå. Bara genom att ta med matlåda en dag istället för att äta lunch ute har du ju nästan sparat ihop hela kostnaden.

  •Fyller saken ett konkret behov eller riskerar jag proaktiv konsumtion?
  •Hur ofta och när kommer jag i realiteten att använda den?
  •Äger jag redan en motsvarande sak och vad är det i så fall för fel på den?
  •Var ska den förvaras?
  •Vad kan jag lägga motsvarande summa pengar på som är av större värde för mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter aldrig ute numera så då är jackan betald på 2 dagar, då. :)

   Radera
 3. Jag betalade 69kr för min NG och "skaljacka". Sa upp prenumerationen omedelbart via deras web.

  Jackan är inte direkt en skaljacka. Den är har ett foder och är ungefär 8-10mm tjock. Den värmer men andas sådär. Undviker den på mina milspromenader eftersom man samlar svett på ryggen och blir till slut kall. Fungerar dock hyggligt i duggregn så vattendropparna samlas ovanpå ytan. Båda mina "muddar" har spruckit. Det finns hål för tummarna och de sprack i sömmen ganska omgående. Men som du säger: Vad får man för 69kr idag? Inte mycket. Jag ångrar inte mitt köp iaf. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, då vet jag ungefär var jag ska sätta min förväntansnivå. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg