Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Full tank för hundralappen

Denna afton hade jag egentligen tänkt att göra månadssummering för oktober. Det roade mig dock inte tillräckligt, jag är förkyld, har ont i halsen och är överarbetad. Tyvärr kräver mitt jobb lite för mycket av mig sedan en tid tillbaka och på senaste hälsokontrollen hade jag för första gången i mitt liv ett något för högt blodtryck. Jag har därför lovat mig att efter den här pärsen drastiskt dra ned på mitt jobbengagemang - hälsan är viktigare. Jag har bara en pump, även om den är gammal, och den bör vårdas på bästa sätt.

På väg till jobbet i arla tid så tankade jag på OKQ8 och löste in den första återbäringschecken. Det var trevligt. Priset på bensin har fallit rejält den senaste tiden och en full tank blev blott lite drygt en hundralapp. En märklig känsla men trevlig, som sagt. Jag vill varmt rekommendera OKQ8 och deras betalkortslösning.


Nu måste jag krypa till kojs. Sömn är nyckeln till att orka med en krävande dag. Att det inte är ett liv jag lever just nu får jag leva med. En tacksamhetens tanke också till er som berömmer min blogg i Twitter och på Facebook. Jag är alltför förlägen för att tacka er där, så jag gör det här istället - tack till er läsare som hittar något av värde, glädje eller oförståelse här. Att sätta små avtryck är för mig en välsignelse. Inom kort hoppas jag vara mer närvarande än det motsatta.

Må gott!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Du och Herr Minimalist tycks vara i likartade jobbsituationer, läs gärna flera av kommentarerna med bra tips som kom på inlägget kring månadens utmaning - att hitta livsbalans, lära sig säga nej och prioritera sig själv i högre utsträckning:

  http://minimalisterna.se/en-manad-med-livsbalans/

  Mvh,
  Fru Minimalist

  SvaraRadera
 2. Ser att du ändrat på sidan. Är det wordpress som du använder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte alls. Detta är blogger för hela slanten. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg