Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Snälla pappa


När så behövs så deklarerar jag åt våra barn. Det är vanligtvis vid fondförsäljningar som det uppstår en skatteskuld. Tydligen är det inte helt ovanligt att föräldrar missar detta eller struntar i det vilket innebär att barnet riskerar att hamna i en skuldsättning. Det är inte snällt att göra så mot sina barn, inte.

Glädjande är däremot att de lagändringar som gjorts, så som att föräldrar inte längre kan skriva över bilar eller beställda varor på sina barn, inneburit att skuldsatta barn nu är färre än någonsin. Att det ens skulle behövas lagar för ändamålet är däremot graverande. Att gå ut i livet så som nymyndig artonåring med skulder på halsen är inte trevligt.

Att det finns okunskap kring att det inte är möjligt att fakturera barn borde framhävas bättre. Att exempelvis föreningar ibland gör detta är ett ofog. Värre är det med barn som är lite äldre och döms till skadestånd eller böter och tvingas ta med sig skulder in i vuxenlivet.

En ung vuxen ska gå ut i livet skuldfri, det är min tes. Att förbli skuldfri är ännu bättre men kanske inte realistiskt. Men de bästa förutsättningarna borde man väl som en god förälder ge sitt barn?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Detta med barnskuld och hur det funkade harjag svårt att förstå.
  Föräldrar har ett ansvar och den som är ansvarig ska stå för det.
  Ett "straff" (här skulder) ska vara kopplat till en gärning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korkad, finansiell kreativitet med barnen som medel.. :(

   Radera
 2. Kan rekommendera KF åt barnen så slipper man deklarationen helt (om man flyttar allt sparande dit). Avanzas nya courtagemodell möjliggör KF med 1 kr minimicourtage, värt att kolla upp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stefan utmärkt. Ska titta på detta. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg