Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Tja hora! Läget?


Mobbning är något av det fegaste som jag vet. Att racka ned på andra och då gärna någon som är svagare eller mer utsatt. Det har aldrig varit enkelt att vara ung men frågan är om det inte är tuffare än någonsin idag. Mobbning tar sig så många uttryck och kanalerna är så många fler än när jag var barn.

Själv utsattes jag under flera år för verbal mobbning vilket var otrevligt och kränkande. Jag gav dock igen eftersom jag inte var direkt liten och svag. Den möjligheten har inte alla och även om jag tog mig ur detta relativt helskinnad så har det garanterat präglat min personlighet som vuxen - att ingen, och det är verkligen ingen, kommer undan med att försöka vara nedlåtande eller oförskämd mot mig. Såren läker men ärren blir kvar?

Jag vill slå ett slag för det hedervärda projektet Supermanprojektet - ett föreläsningsprojekt signerat Andreas Jonsson som också en gång var offer för mobbning. Det är nödvändigt att göra något åt attityder och bemötande barn och ungdomar emellan, dessa vår framtids vuxna. Det är ett vuxenansvar i högsta grad och alla goda krafter behöver gemensamt anstränga sig i att förändra livet och möjligheterna för horan, bögen, idioten och svartskallen - alla de som stämplas med dessa kränkande och motbjudande öknamn.

Läs mer på länken ovan och på Twitter och Facebook.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg