Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

2014 November Summering

En månad ter sig så kort numera. En tar sin ände medan nästa tar vid i allt raskare takt. Mycket jobb under november och slitvargen i mig är nu så trött, så trött. Jag ser julledigheten som ett andningshål och en stund för att samla kraft. Chefen har redan annonserat att första halvåret inte blir en räkmacka. Vi får se hur jag ska hantera det. Men finansiellt - hur gick månaden?

Ùtfallet blev bra. En kort men kärnfull sammanfattning. En balansförbättring på nästan tjugoniotusen kronor hade jag gärna sett så som ett snitt per månad för året men så blir det inte.


Året är snart slut och sammanfattningen är nära. Förhoppningsvis styr vi in med 8 procent så som balansförbättring.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg