Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Min julhälsning till just dig


Rullat köttbullar och kokat knäck. Snart stundar helgfirande med närmsta släkten. Tiden är knapp för Per men här kommer en en kort men ärlig julhälsning från mig till dig.

Jag önskar att du prioriterar dig själv först - för det är alltid i den ordningen den måste vara. Ditt välmående och din lycka är en dörr till dina nära och käras välmående och lycka men också hela världens. Att välja du före ni är inte egoism, som är självfokuserad, utan största medkänsla. För att förmå att segla på ett stormigt hav för att rädda skeppsbrutna behöver din båt vara i bästa skick.

Jag hoppas att din jul blir avkopplande och givande på alla de sätt du vill ha den. Det skapas alltför många måsten och alltför få spontana skeenden. Försök att se till de små upplevelserna, de finns där om du bara letar - en doft, ett svagt ljus, en känsla.

Ansträng dig en gnutta och gör allting du tar dig för hälften så fort och dubbelt så långsamt som du brukar. Sakta ned, fokusera på det du gör i stunden och fundera lite mindre på det som inte är där just då. Andas medvetet och gör det med magen och lite saktare än vad som känns bekvämt. Då kommer frid, lugn och närvaro.

Julefrid är inte på något sätt självklar - men om du inte kan få den utifrån så se istället till att ta den och skapa den inifrån. Din tid är din egen och endast du kan avgöra vad den ska användas till. Ta det lugnt och gör det långsamt.

God Jul önskar Per


Kommentarer

 1. En riktigt God Jul till dig också Per! Tack för en fyllig blogg som inspirerar :-
  Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anna-Karin, och en riktigt god fortsättning. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg