Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Min nyårshälsning


2014 har på många sätt varit ett skitår. Det räcker med att titta på nyheterna och de nu stundande årskrönikorna. 2014 kommer inte att gå till historien som mänsklig storhet.

Familjen Pennings finansiella år har däremot varit gott. Exakt var det hela slutar är bortom nyårsfyrverkerierna men att vår balans mellan skulder och finansiella tillgångar förbättras med runt 8 procent är tydligt. Medan lånen krympt med 3,5 % har kapitalet ökat med 33 %.

Vår lilla mikrosträvan mot en bättre ekonomisk framtid kan te sig ihålig i en värld som vår. Det är med skygglappar som jag emellanåt går genom tillvaron. Att se till sig själv och de närmaste är djupt mänskligt och samtidigt inte alls. Att som människa sträva mot att bli mer mänsklig i sitt sätt att vara mot andra, människor vi inte känner eller till och med känner främlingskap med, kan aldrig gå ur modet.

2015 kommer att bli spännande. Jag känner det. Jag ska se till att det blir så. Jag har inga nyårslöften att ge då alla mina målsättningar redan är på plats och löper enligt plan. Några nya mål har jag heller inte för avsikt att lägga till förrän ett eller flera är avbockade så som i hamn.

Detta blir årets sista inlägg och jag vill önska dig ett gott slut på 2014 och en finfin början på det nya året. Jag ser fram emot att träffa dig igen och framförallt - få höra dina tankar och åsikter.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg