Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Spilld


Idag var min sista arbetsdag för i år. Lite av en glädjens dag men också en svår dag eftersom jag vet att jag inte kommer att längta tillbaks eller ens tycka det blir inspirerande att börja jobba igen. Jag när en förhoppning om att det nya året ska bringa med sig några möjligheter eller öppningar till andra göromål och sysslor. Vi får väl se, helt enkelt.

Tillfreds är jag däremot med Frihetsfondens utveckling de senaste veckorna där nettoavkastningen sedan vecka 45 fram till idag, trots oro och turbulens, nått 2,5 % i positiv riktning. Att ligga i amerikanska aktier har hittills visat sig vara en god affär och dollarn har fortsatt att stärkas mot den svenska kronan vilket ytterligare drivit på. Walmart och Deere är de bolag som gått bäst med 29 respektive 17 % upp sedan köpen under sommaren. Och än så länge syns ingen omedelbar förändring i scenariot så jag håller kvar vid de innehav jag har.

Nej, nu ljög jag - ett bolag fick i alla hast lämna och där fick jag vackert nöja mig med en förlust.
American Realty Capital Properties åkte ut efter ledningsskandaler och jag såg min investering krympa samman med 28 %. Men det var ohållbart och att kapa förluster är sunt och lärorikt. Spilld mjölk är inget att gråta över.

Nu så blir det vila och återhämtning. Vi hörs och ses!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg