Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Bli rik med en krona


För att bli rik ska du tänka som en miljardär. Tord Johansson, som är miljardär, vet hur han tänker och delar gärna med sig. Och hur tänker han?

Det handlar om att vara rädd om varje liten krona. En liten slant är endast en del av en stor slant. Du ska alltså ta väl hand om den lilla krona du drar in och använda den rätt så att det kan resultera i ytterligare en krona. Så enkel, så lätt och uppenbarligen så svårt.

Men detta är grunden som betyder allt i slutänden. Början är det allra viktigaste och det ligger till grund för allt som sedan kan komma. En enkel liten krona i din hand är början på din förmögenhet, bara du använder den rätt.

Jag själv är inte ute efter att bli en miljardär men däremot att bli ekonomiskt oberoende. Pengar ska inte slängas ut på noll och intet. Investerade kronor ska skapa fler, konsumerade kronor ska ha hög utväxling. That's it!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg