Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Fastighetsbubbla hos mig


Legat och lurat som gammelgäddan i vassen och avvaktat marknaden. Vart är vi på väg, tro? Både vill och behöver bättre avkastning på Frihetsfonden än att ligga till stor del i säkra räntepapper. Idag blev det därför handel - i säkra aktier?

Fyra mindre poster i hela fyra olika fastighetsbolag inköptes idag. Castellum, Atrium Ljungberg, Hufvudstaden och Fabege. Jag skapade min egen lilla fastighetsbubbla med fyra kvalitativa aktier. Inte inhandlade på nedsidan, direkt. Däremot inbillar jag mig att detta fyras gäng kommer att både öka i värdering under våren och ge god direktavkastning mellan två och tre procent. Klädsamt blygt och inte så framfusigt men allt är bättre än nollavkastning.

Att det blev dessa fyra och inte andra beror av några olika skäl. Ett av dem är att de är Large Cap och för mig är större öar tryggare än skär och kobbar ifall att det blåser upp till storm. Ett annat skäl är att de är utdelande aktier, något som jag helst vill ha i min portfölj. Det tredje skälet är att de enligt Benjamin Grahams strategi justerad Net-Nets är högt rankade. Snart väntas årsrapporterna för i första hand Castellum och Fabege och jag tror att de stärker ovan utfall.

Att analysera aktier är inget som roar mig. Mitt beslutsunderlag för detta inköp kommer till stor del ifrån eminenta tjänsten Börsdata, en unik svensk internettjänst med nyckeltal, aktiekurser och färdiga investeringsstrategier. Så vitt jag vet finns det inget liknande verktyg för privatpersoner som kommer i närheten av enkelhet och kvalitet. Mannen, myten och legenden 40procent20år ligger bakom detta förbluffande projekt.

Nu så får dessa slantar jobba lite mera ett tag. Själv ska jag snart sova för att orka jobba imorgon.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Börsdata är superbra. Den endast nackdel är att den har ändrat karaktär på bloggen. Innehållet har förändrat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg