Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Meningen med livet


Ett nytt år. Vad är det, egentligen? En konstruktion för att ruta in tiden, inget annat. Nyårslöften kommer nu att infrias under någon vecka eller kanske månad. Sedan går allt tillbaks i samma gamla hjulspår. Förändringsbenägenhet är en rar blomma.

Jag vet med mig själv att jag inte är annorlunda än du. Jag gör samma fel. Lider av likadana vanföreställningar. Har samma fullständigt usla förmåga till att se de rätta proportionerna. Och det duger ju inte - vi måste göra något åt det innan det är försent. Vi är ju inte riktigt kloka i huvudet då vi ständigt engagerar oss i det triviala medan vi glömmer bort det som egentligen betyder något.

Vi slösar bort våra liv, våra timmar och minuter. Men det är en lyckoträff när vi väl inser det. Att förstå att man är dum kräver en viss grad av intelligens, saknar man det kommer heller aldrig insikten. Jag har trots allt en del idéer kring vad jag vill fylla min levnad med men att helt sakna målbild är inte alls ovanligt - vad ska du göra med ditt liv, egentligen?

Det enkla svaret är: gör det som roar dig. Livet ska vara kul. Du ska se fram emot din gryende dag så fort du slår upp ögonen på morgonen. En dröm, upphetsning och förundran är det du har att se fram emot oavsett om det är en regnig måndag morgon. För du vet då inte alls när det är dags att gå.

Eftersom vi alla är medvetna om, även om vi ibland försöker att förtränga det, att vi har ett ändligt liv kan det tyckas märkligt att vi slösurfar och facebookar menlösheter dagarna i ända. Eller fortsätter att jobba på en arbetsplats som vi inte står ut på längre. Eller umgås med samma människor varje midsommar, nyår och helg fast vi är så trötta på det. Tristessens upprepning?

Vad vill du verkligen göra? Vad älskar du att ta dig för? När mår du som bäst? Det var ju en märklig och helt otrolig tur och slump att just du kom till världen - så vad gör du av det? Förstår du egentligen hur liten sannolikheten är att du finns och andas? Varför förslösar du dina dagar?

Så du är nog lite dum i huvudet och lat och utan riktning. Inte tillräckligt på utan lite för mycket av. Inte med passion nog utan mer av lakonisk passivitet. Så skärp dig, det här kan inte fortsätta. Ta tag i en dröm eller två!

Ta inte illa upp om du känner dig utpekad av mig. För då har jag gjort dig en tjänst, min vän. Och min röst är till för dig - men också för mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg