Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Reflektion


Bister uppsyn över en stark macchiato. Sparandet i januari har definitivt brunnit inne. December åt så stor del av kakan att det går jämnt skägg i balansräkningen. Jag vet ju att jag bör betala mig själv först för att nå den stora ekonomiska friheten men gör jag inte denna brännande rokad på brädet nu får familjen Penning ändå tugga mattfransen de kommande månaderna. Ett pausat sparande nu rätar upp kölen - sådant blev valet. Vi kommer undan med ett nödrop utan att ta ur bufferten. En månad som inte gör mig glad.

CSN har talat och jag matar in betalningarna för studielånen för 2015 i mitt budgetverktyg. Jag ska betala lite mindre i år och frugan lite mera. Totalt 3 120 kronor per månad och det är ganska mycket pengar det. På året 37 561 kronor och det är hur mycket som helst, det. Glada studenttider kommer alltid i kapp. Med blott en enda procent i ränta betalar vi 2 630 kronor under 2015 och amorterar bort 13 % av lånen. 2018 och det år jag fyller 51 är min skuld borta. Vid 57 års ålder är fru Pennings också borta. Det känns bra. Att korta kostnader är hälsosamt för budgeten. Söker tröst i det.

När julefrid blivit temporär tomtestress känns det bra att luta pannan en stund mot Frihetsfonden. Den kära frihetsfonden som svällt med 5 procent sedan vecka 45. Tänk om det kunde fortsätta så rullande och ge 25 procent upp även för 2015? Drömma går ju men ingen kan sia om var och när det toppar ut. Tror dock på en dollar som ska upp en femtioöring eller mer. Guldhönan får gärna värpa mera.

En tisdagsreflektion över italienskt kaffe. Tittar ut i mörkret och den blaskiga snön utanför. Måste bli bättre. Bara måste. På knäna men snart på fötter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Jag tycker att du kan fokusera på att det bara krävs ett pausat sparande för att räta upp kölen/kursen... För många andra kan det nog snarare handla om en båt/ekonomi som läcker som ett såll. För mig har januari varit helt ok trots att jag "gjorde en riktig tavla"....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag försöker att vara positiv. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg