Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

2015 Februari Summering


Galna börsdagar och ett enastående slut för februari månad. Ja, det är idag som är månadens sista dag men inget mer lär hända då det är lördag. Möjligen är det galet i sig att göra det här bokslutet under Melodifestivalen. Det blev som sagt en fantastisk avkastningsmånad och min Frihetsfond steg med drygt fem procent. Vi hade inte en enda minusvecka!

Tillgångssidans positiva utveckling nådde inte januari månads men var likväl utmärkt. Med 17 928 kronor upp ligger vi hittills i år upp med 47 144 kronor vilket nästan snuddar en månads nettolön för familjen Penning. Min synnerligen modesta och ödmjuka årsprognos för 2015 landar i stunden på 170 164 kronor.

Lånesidan minskade med 8 919 kronor under månaden och hittills i år ned med 19 874 kronor. Årsprognosen landar på minus 111 175 kronor.

Februaris totala balansförbättring slår därmed januaris på upploppet - 23 847 kronors förbättring mot 23 251 kronor. Om finansernas tidvatten står oss bi landar året 2015 på en balansförbättring på 231 420 kronor. Om jag jämför med åren 2012-2014 så slutade de enligt:
  • 2012: 50 213 kronor
  • 2013: 139 465 kronor
  • 2014: 167 771 kronor
En tydligt ökande trend på balansförbättringen och det känns bra. Kanske nollsumma inom de tio åren? Åtta? Push it!

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg