Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

2015 Januari Summering

Sju dagar in i februari gör jag ett månadsbokslut. Det är då helt galet så bra en månad kan starta på ett år då ekonomin ansträngts hårt av julmånaden. Och det fortsätter och frågan är när bubblan spricker denna gång. Med 16 procents likviditet är jag fortsatt hårt knuten till börsens humör men jag håller fast vid min koppling till mina tekniska indikatorer ett tag till. Första veckan slutade förresten på 2,26 % plus vilket är mer än vad jag tjänar netto under samma period. Jag är inte dummare än att jag inser att detta en dag, kanske ganska snart, är över och att det då är dags att stormsäkra men jag tror att solen skiner över börsen även nästa vecka. Därefter får vi se.

Vår fastighet, som vi köpte för 3 400 000 kronor, har jag värderat till drygt 2 800 000 i december 2014. Jag väljer att värdera upp den något till 2 850 000 kronor eftersom SBAB:s värderingsindikator landar där. Du frågar dig då - har Penningfamiljen köpt för dyrt? Jag svarar kanske men jag trivs i att undervärdera vårt hus och inte leva i ett luftslott.

Januari slutade finfint, inser jag nu i efterhand. Om jag undantar min egen fastighetsuppvärdering så steg tillgångssidan med 12 930 kronor. Lånen minskade med 10 955 kronor och därför så summerar vi ihop balansförbättringen till 23 251 kronor vilket känns utmärkt.

Med årets sparande och med en viss positiv utveckling av våra innehav i värdepapper prognostiserar jag att året 2015 kommer att sluta på en tillgångsförbättring på 163 331 kronor och en låneminskning på 111 386 kronor - summa summarum 224 797 kronor i balansförbättring. Vi får väl se hur det blir med det i slutänden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg