Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Frihetsfonden Januari 2015


Medan familjen Penning stretar på i olika hänseende så fortsätter finansvärlden sitt liv vid sidan om. Jag sneglar dagligen på Frihetsfonden för att se hur saker och ting utvecklar sig. Några justeringar har gjorts, bland annat har jag nu minskat min exponering mot USA och har nu en likvid på ungefär 15 %. Svenska fastighetsbolag har jag exponerat mig framgångsrikt under den senaste månaden. Frihetsfonden har utvecklats positivt under januari med 2 % liksom under december med 3 %. Däremot så inleder februari med negativa siffror.


Även om engagemanget inte är på topp just nu så behövs en gnutta övervakning. Även om det fortsätter uppåt från alla dessa ATH som vi passerat så är Frihetsfonden fortsatt med på tåget. Vårt sparande per månad i Frihetsfonden är nu 5 000 kronor per månad medan amorteringar står för 5 000 kronor vilket därmed motsvarar drygt 18 % av vår nettoinkomst. Inräknat studielånsamortering samt övriga avsättningar är sparnivån fortsatt 27 %. Vi stretar vidare mot en ekonomisk frihet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg