Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Frihetsfonden Januari 2015


Medan familjen Penning stretar på i olika hänseende så fortsätter finansvärlden sitt liv vid sidan om. Jag sneglar dagligen på Frihetsfonden för att se hur saker och ting utvecklar sig. Några justeringar har gjorts, bland annat har jag nu minskat min exponering mot USA och har nu en likvid på ungefär 15 %. Svenska fastighetsbolag har jag exponerat mig framgångsrikt under den senaste månaden. Frihetsfonden har utvecklats positivt under januari med 2 % liksom under december med 3 %. Däremot så inleder februari med negativa siffror.


Även om engagemanget inte är på topp just nu så behövs en gnutta övervakning. Även om det fortsätter uppåt från alla dessa ATH som vi passerat så är Frihetsfonden fortsatt med på tåget. Vårt sparande per månad i Frihetsfonden är nu 5 000 kronor per månad medan amorteringar står för 5 000 kronor vilket därmed motsvarar drygt 18 % av vår nettoinkomst. Inräknat studielånsamortering samt övriga avsättningar är sparnivån fortsatt 27 %. Vi stretar vidare mot en ekonomisk frihet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg