Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Utförslöp


Åter hemma efter en fantastisk skidsemestervecka tillsammans med familjen. Avbrott i det som kallas vardag och som kontrasterar är både en fröjd och en hisnande upptäckt - att dagar inte behöver flyga iväg och försvinna i noll och intet, att timmar går att minnas så som underbara och inte malas ned i glömskans kaffekvarn. Det finns en mission i mitt liv att göra mer åt vardagen och dess blekhet. En skiss finns på ritbordet som ska omsättas i en plan och i den ingår Frihetsfonden som en viktig komponent.

Jag är häpen över börsens utveckling och med den - Frihetsfondens. Så här långt är resultatet 4,2 % uppåt under februari månad och det finns ännu inga uppenbara tecken på att vårens börs tänker vika ned sig. Jag klamrar mig fast vid den tekniska analysens mast och den är fortsatt stark i virket. 14 % av Frihetsfonden har stuvats ned under däck i en obligationsfond medan resterande kapital är satta i segel. Jag håller dock i tamparna för att snabbt kunna reva och surra för storm.


OMXS30


SP500

Jag har för stunden endast ett enda innehav på minus och det är en kryddväxt - Arcoma. 11,6 % ned sedan jag köpte på mig aktien vilket inte berör mig nämnvärt utan jag tror på företaget på sikt. Lustigt är att läsa i börsforum vilken enorm otålighet det finns bland investerare och troligen ett högt risktagande. Ett aktie som Arcoma kan blott vara en krydda och inte ett huvudinnehav, hos mig runt 2 % av portföljen.

I övrigt är det idel plus. Förvånande starkt har VISA gått med drygt 30 % plus på 3,5 månader. Än mer förvånande är Ratos som stigit med 25 % sedan mina köp i januari. Kapital pumpas in i rask takt och det är en hisnande färd. Jag kan inte dansa men håller mig nära utgången.

En del investerare tycks bygga sina portföljer som om de byggde med klotsar. Diversifiering i olika färger och med direktavkastning si och så. Min utdelningsportfölj är finare än din, ungefär. Jag anser att de borde hålla sig till Lego. Aldrig att man ska gifta sig med varken börs eller aktie - framgångsrik investering innebär aldrig att följa med ned i djupet utan att sätta på sig en flytväst. Må vara att likviditet är trist och tråkigt - men det är en del i ett vinnande koncept. De barn som byggde och rev, byggde och rev blev de duktigaste ingenjörerna - inte de som byggde en gång och lät skapelsen stå och bli dammig i en hylla.

Investering må vara en hobby, pengar må vara kul och aktieinvestering spännande - men de är i sig inte livet.

Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things
Kurt Vonnegut

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg