Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Åttonde mars 2015


En solig söndag i mars månad. Varmt och skönt har det varit. Sorgligt nog så har hjortarna varit inne i trädgården och gjort processen kort med alla mina fina tulpanlökar - det blir ingen fägring i rabatten de närmsta veckorna. Jag måste leta upp något annat som kommer upp ur marken på våren som hjortar inte tycker är godis.

Punkt efter punkt på mitt lista över göromål skjuts på framtiden. Jag är helt inspirationslös och idag skulle jag bland annat ha limmat ett trasigt köksskåp och lekt plockepinn i trädgården efter trädbeskärningen i höstas. Men så blev det inte och jag har inga större problem med att låta det vara så.

En märklig värk i nedre ryggen har hållit mitt livsmod schack. Tog en fem kilometers promenad men jag gick mest och hukade framåt och det blev ingen upplevelse av rang. Hittade dock en liten, liten samling lila krokus på en plats som de inte borde bott på. Jag undrar allt hur de kommit dit?

Nu blir det soffan och en film tillsammans med sonen. Solen är på väg ned bakom skogen och det finns inga fler ambitioner. Funderar lite på hur den kommande börsveckan kommer att bli - rött eller svart? Kanske en ödesvecka?

Vad är detta för ett inlägg, undrar du? Jo, blott en tidskarta för mig att försöka skilja på dagar och veckor. Förr för länge sedan så skrev jag en liten blänkare varje dag i min fickkalender så att jag hade något av dagen på känn men det dog ut. Min tid är viktigt för mig så ett inlägg då och då kanske det fortsatt blir av denna typ.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg